Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse groenten- en fruitconsumptie met 8% gestegen

Volgens de gegevens van het onderzoeksbureau Nielsen steeg de Spaanse groenten- en fruitconsumptie het afgelopen jaar met 8% (april 2016 – april 2017). Deze cijfers werden deze week bekendgemaakt tijdens het Groenten en Fruit Congres van AECOC (Association of Manufacturers and Distributors of Consumer Goods) in Valencia.

Consumptie
Dit is een positief gegeven aangezien de consumptie van fruit met 8,5% steeg ondanks een prijsstijging van 5,7%. Hetzelfde gebeurde bij de groenten, die 6,8% duurder waren terwijl de consumptie steeg met 7,4%.

De prijsstijging was zichtbaar bij fruitsoorten zoals citroenen (8,5%), kersen (8,6%), watermeloen (8,6%), bananen (7,1%) en perziken (8,4%). Daarnaast zijn er 9 nieuwe categorieën die slechts goed waren voor 11% van de totale fruitafzet, maar tegelijkertijd wel 27% van de groei vertegenwoordigen: onder andere de bosvruchten, kersen, avocado's, vijgen, papaja's, mango's, kaki's en granaatappelen. 

Opvallend
Voor wat betreft de groenten stegen de prijzen opvallend bij de komkommers (12% duurder), maar steeg de verkoop wel met 2% en bij de paddenstoelen (6,4% duurder) met een verkoopstijging van 7%.

Bron: Agroberichten Buitenland
Publicatiedatum: