Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Australische teler teelt wasabi met hydrocultuur

Het heeft jaren van vallen en opstaan gekost, maar wasabiteler Stephen Welsh heeft bereikt wat velen dachten dat onmogelijk was.

Wasabi staat bekend om de lastige teelt, maar de volharding van Welsh in de afgelopen 18 jaar heeft hem tot een van de weinigen ter wereld gemaakt die erin is geslaagd de plant met hydrocultuur te telen. Stephen Welsh is de algemeen directeur van Shima Wasabi. Hij begon het bedrijf samen met een handjevol anderen maar werd uiteindelijk de enige exploitant. Vorig jaar werd het bedrijf gekocht door Tasmanian Food Co, maar Welsh is aangebleven om de teelt te begeleiden. Welsh zegt dat de behoefte aan de jaarronde levering van een consistent product hem vastbesloten maakte om met het hydrocultuursysteem te slagen. "Veel mensen hebben me verteld dat het in principe onmogelijk was," zegt hij.

Lees meer op The Weekly Times
Publicatiedatum: