Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

China krijgt eigen demokwekerij

Vorige week arriveerde de Chinese delegatie van Shandong Provincie bij Demokwekerij Westland om de MoU te ondertekenen. Het doel van het MoU is om gezamenlijk een Horticultural Knowledge and Demonstration Center te ontwikkelen waar Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen hun ervaring en expertise kunnen delen met Chinese onderzoekers, studenten en kwekers om de hightech-tuinbouwproductie van de Shandong-provincie te stimuleren. Op die manier zou de tuinbouw in de Chinese provincie duurzamer, meer voedselveilig en winstgevender moeten gaan produceren.


In aanwezigheid van de burgemeester Sjaak van der Tak van Westland is de MoU ondertekend tussen (links, rechts): Frits Veltkamp, Wei Lingling, Yang Tongzhu en Peet van Adrichem.

De provincie Shandong ligt onder Beijing, dichtbij de kust, en heeft ongeveer 97 miljoen inwoners. Het World Horti Center, dat nu in aanbouw is in Westland, zal als voorbeeld voor dit project fungeren en zal verbonden zijn met het Chinese centrum voor uitwisseling van kennis en ervaringen en om economische activiteiten tussen de Nederlandse en Chinese bedrijven en organisaties te verbeteren.

De vier partijen zijn begonnen met het uitwerken van het concept en zullen binnen korte tijd de eerste actuele stappen maken met het ontwerpen van een gezamenlijk opleidingsprogramma in tuinbouwpraktijken.

Voor meer informatie:
Demokwekerij Westland
0174-385600
www.demokwekerij.nl
Publicatiedatum: