Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tuinbouwkenniscentrum voor de provincie Shandong

Op maandag 26 juni arriveerde de Chinese delegatie van de provincie Shandong bij de Demokwekerij Westland om de overeenstemming te ondertekenen samen met AgriGarden, Lentiz en Demokwekerij Westland.

Het doel is de gezamenlijke ontwikkeling van een tuinbouwkennis- en demonstratiecentrum waar Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen hun ervaring en expertise kunnen delen met Chinese onderzoekers, studenten en telers om hightech tuinbouwproductie in de provincie Shandong te stimuleren en om met dit strategische doel bij te dragen aan duurzaamheid, voedselveiligheid en winstgevendheid.

De provincie Shandong ligt onder Beijing, dichtbij de kust en heeft ongeveer 97 miljoen inwoners. Het World Horti Center dat nu in aanbouw is in Westland zal als inspirerend voorbeeld voor dit project fungeren en zal aan het Chinese centrum verbonden zijn voor de uitwisseling van kennis en ervaringen en om economische activiteiten tussen de Nederlandse en Chinese bedrijven en organisaties te bevorderen. De vier partijen zijn begonnen het concept uit te werken en zullen binnen korte tijd daadwerkelijk de eerste stappen zetten met het ontwerp van een gezamenlijk opleidingsprogramma voor tuinbouwpraktijken.


 
In het bijzijn van Westland burgemeester Sjaak van der Tak, werd het memorandum van overeenstemming ondertekend door (van links naar rechts): Frits Veltkamp (Directeur internationale projecten Lentiz), Wei Lingling (Voorzitter Agrigarden), Yang Tongzhu (Adjunct-directeur Demogebied hoogtechnologische landbouw in de Gele Rivier delta) en Peet van Adrichem (Directeur Demokwekerij Westland).

Voor meer informatie:
Demokwekerij Westland
+31(0)174-385600
www.demokwekerij.nl
Publicatiedatum: