Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rijk Zwaan gaat samenwerken in nieuw R&D consortium

Rijk Zwaan zal haar onderzoeksactiviteiten verder kunnen uitbreiden door deelname aan het Crops of the Future Collaborative. Dit nieuwe publiek-private consortium is bijeen gebracht door de Foundation for Food and Agriculture Research (FFAR, gevestigd in de VS) en focust onder meer op onderzoek naar bladgroenten.



Naast FFAR en Rijk Zwaan, zijn andere bij de oprichting betrokken partners: Bayer, Biogemma, KWS, FAPESP, Precision PlantSciences en CIMMYT. Door deze toonaangevende bedrijven en onderzoeksinstituten samen te brengen, zal het consortium optimaal gebruik kunnen maken van haar gezamenlijke kennis, competenties en financiƫle middelen. Hiermee kunnen deelnemers hun wetenschappelijke kennis vergroten over de genen die invloed hebben op eigenschappen die nodig zijn om gewassen aan te passen aan veranderende omstandigheden.



Vanuit het consortium zullen gerichte onderzoeksprojecten worden opgezet aan universiteiten in de VS. Initieel heeft FFAR zich hierbij verbonden aan een investering van 10 miljoen dollar in de activiteiten van het consortium. De deelnemende partners leveren per project zowel een financiƫle als een 'in kind' bijdrage.

Voor meer informatie:
Rijk Zwaan
info@rijkzwaan.com
www.rijkzwaan.com
Publicatiedatum: