Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ruim 19,5 miljoen voor noordelijke mkb'ers

Op 1 juli 2017 gaan er twee subsidieloketten open voor de noordelijke mkb'ers. De populaire subsidieregeling Versneller Innovatieve Ambities 2018 (VIA 2018) en de Kennis en Innovatie 2018 (KEI 2018).

Voor de projecten die gericht zijn op Co2-reductie binnen de VIA 2018 is 5 miljoen beschikbaar en voor innovatieve projecten 10 miljoen. Het budget voor de KEI 2018 bedraagt 4,7 miljoen. Beide loketten staan open tot en met 31 december 2018.

Wijzigingen
De VIA 2018 is inhoudelijk niet gewijzigd. Daarentegen is de KEI 2018 verruimd. Een van de wijzigingen is dat de uitvoeringstermijn van het tijdelijk in dienst nemen of detacheren van een promovendus is aangepast naar 4 jaar. Voor dit onderdeel is de maximale subsidie verhoogd naar € 200.000,00. Voor projecten die zien op het gedetacheerd hebben van hooggekwalificeerd personeel is het niet meer noodzakelijk dat de gedetacheerde voorafgaand aan de inzet minimaal 6 maanden in loondienst is bij de uitlenende organisatie. Hierdoor wordt het bijvoorbeeld mogelijk om een ZZP'er te detacheren. Een andere belangrijke wijziging is dat er een voorschot per kwartaal ingediend kan worden.

De verbeteringen heeft het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) gedaan aan de hand van de uitkomsten van een evaluatie.

Bron: SNN
Publicatiedatum: