Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jumbo filmt bij Dennis van Luijk en Leo van der Houwen

Jumbo heeft weer nieuwe Oorsprong Van-video's gepubliceerd. In deze reeks gaan ze op bezoek bij de producenten van hun voedsel. Deze keer aubergineteler Dennis van Luijk, spinazieteler Frans van den Goorbergh en tomatenteler Leo van der Houwen.


"Benieuwd waar de aubergines van Jumbo groeien? In de kwekerij van aubergineteler Dennis van Luijk in Watering, Zuid-Holland groeien de aubergines voor Jumbo. De aubergine is een vaste plant die wordt geteeld als éénjarig gewas. Bekijk in de video hoe ze van de kwekerij bij jouw Jumbo komen."



"In het Noord-Brabantse Steenbergen vind je 12 hectare vol met trostomaten. Leo van der Houwen, tomatenteler voor Jumbo, teelt het hele jaar door Jumbo's trostomaten. De tomaat begint als een klein geel bloemetje aan de stengel. De bloemen worden bestoven door hommels. Met insecten worden de natuurlijk vijanden van de tomatenplant bestreden, zo dragen we samen met onze telers bij aan de biologische teelt", aldus Jumbo.



"In Alphen in Noord-Brabant groeit Jumbo's spinazie op het land van Frans van den Goorbergh, spinazieteler van Jumbo. Spinazie wordt vanaf december gezaaid en van april tot en met december kan er geoogst worden. Spinazie zit boordevol foliumzuur en ijzer en bevat als één van de weinige groentesoorten vitamine B1. Dit is erg belangrijk voor sterke botten en spieren."
Publicatiedatum: