Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ewout Valstar

"Veel licht en minder energieverbruik met nieuw energiescherm"

Op een zonnige dag deze maand was Svensson thuis bij de Gebr. Valstar voor een kijkje achter de schermen. Met enthousiasme vertellen de broers over hun familiebedrijf en over de ervaringen met het nieuwe Luxous 1147 FR.



Scherm vervangen
De broers zagen de Luxous 1147 FR toen die vorig najaar op de paprika open middag op het Improvement Centre werd gepresenteerd. Na deze middag was het besluit om het scherm op hun tuin te vervangen snel genomen, waarbij het meehielp dat ze met deze investering gebruik konden maken van de Energie Investering Regeling (EIA).

Inmiddels is er een half jaar ervaring opgedaan met de Luxous 1147 FR. Elke dag, of het nu zonnig of bewolkt weer is, valt het Wibo op dat het nieuwe energiescherm zoveel licht doorlaat. Zijn vergelijk hierbij is het energiescherm Luxous 1347 FR die vier jaar geleden op een tweede scherminstallatie is geïnstalleerd. Tijdens de rondgang op de studieclub bevestigen collega paprikakwekers dat het "prima doekie" zoals Valstar het noemt, wel erg helder is.

Sterke plant
In het voorjaar heb je vaak je schermen ook overdag dicht om de kou buiten te houden. Hierdoor krijg je een hele sterke plant. "Met de teelt gaat het goed," zegt Wibo tevreden. "In de zomer wordt er op het kasdek een krijtlaagje aangebracht, om het gewas en de paprika's in het bijzonder te beschermen tegen te felle zoninstraling. Door de beide energieschermen zo'n 15 à 20% te sluiten worden ook de planten onder de open luchtramen beschermd tegen te felle zon, zodat de paprika's niet verbranden. De energieschermen hebben eigenlijk een dubbele functie. We kunnen ze zomers gebruiken tegen te felle instraling en in de winter om energie te besparen."
"Veel licht en minder energieverbruik", vult Ewout aan. "We zijn echt zeer tevreden over het nieuwe energiescherm."

Voor meer informatie:
Svensson
Hugo Plaisier
Senior Consultant
M: +31 6 55 398 202
hugo.plaisier@ludvigsvensson.com
www.ludvigsvensson.com
Publicatiedatum: