Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Slimmer omgaan met watertechniek

Water speelt een belangrijke rol in de glastuinbouw. Bewust sturen op watergebruik en waterkwaliteit heeft immers direct invloed op de productie van uw gewas. Stolze geeft een aantal voorbeelden over hoe u door slimmer om te gaan met watertechniek kosten kunt drukken en meer zekerheid kunt krijgen over de kwaliteit en beschikbaarheid van gietwater.



Droger gewas en minder waterverbruik door efficiƫnter water geven
Stolze heeft een systeem bedacht wat met simpele ingrepen zorgt voor waterbesparing tijdens het gieten en een gewas dat sneller droog is na het gieten. Door te werken met een hoofd- en subsysteem is er nauwelijks verlies van spoelwater meer. Heel belangrijk in een tijd waarin goed gietwater steeds duurder wordt en het afvoeren van water steeds grotere beperkingen kent. Ook zorgt het systeem ervoor dat het gewas minder lang nagespoeld hoeft te worden, zodat het gewas eerder droog is. Dit intelligentere systeem van gieten en spoelen kan ook voor uw praktische problemen oplossingen bieden.



Volledige ontsmetting van gietwater
Wanneer u verschillende soorten water gebruikt als gietwater en u gevoelige gewassen heeft, is het belangrijk om grip te hebben en houden op de kwaliteit van dat gietwater. Het gemengd gebruik van slootwater, hemelwater en drainwater kan een uitdagende mix zijn om mee te werken als u wilt gieten met volledig ontsmet water. Door slim om te gaan met de voorfiltratie van het slootwater en dit automatisch te mengen met drainwater en hemelwater, kan zonder hoge filtratiekosten een goed uitgangspunt worden bereikt voor de inzet van een Priva Vialux HDUV installatie. Met als resultaat dat de dagvoorraad silo gevuld wordt met volledig ontsmet gietwater voor de beregening.

Calamiteitenleiding druppelinstallatie
Zeker op warme dagen is het essentieel dat er water gegeven kan worden. Een kapotte hoofdleiding op een dergelijk moment kan enorme gevolgen hebben. Het is belangrijk om een alternatief te hebben, maar alles dubbel uitvoeren is kostbaar. Door systemen te combineren heeft Stolze een manier bedacht om meer zekerheid te bieden zonder tegen hoge kosten aan te lopen.

Voor meer informatie:
Stolze
Bandijkweg 2
2676 LJ Maasdijk
T +31 174 513 779
info@stolze.nl
www.stolze.nl
Publicatiedatum: