Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oplossing om AGF beter te reinigen

Een team onderzoekers van het CSIR-National Chemical Laboratory (NCL) in India heeft een nieuwe techniek ontwikkeld waarmee groenten en fruit gedurende twee minuten in een biologische oplossing op basis van plantaardige oliĆ«n worden gewassen. Hierdoor zijn de producten veiliger voor consumptie omdat 99% van de ziekteverwekkers worden verwijderd. 



"Deze glycolipide moleculen zijn in staat microben en resten van gewasbeschermingsmiddelen te verwijderen. Door groenten en fruit dagelijks in deze oplossing te wassen, kan voorkomen worden dat men schadelijke chemicaliĆ«n binnenkrijgt,'' legt onderzoekster Asmita Prabhune uit. 

De onderzoekster vertelt dat groenten en fruit door minimaal 20 paar mensenhanden zijn gegaan voordat zij de consument uiteindelijk bereiken. "Het NCL team stelde vast dat fruit, met name soorten die met schil gegeten worden, veel residuen bevatten," aldus Prabhune. 
Publicatiedatum: