"De binnenlandse markt is druk en we werken maar weinig in het buitenland. Ik denk dat sla de laatste jaren zelfs minder gegeten wordt. We telen 9 maanden per jaar, zowel vollegronds als in kassen. Door de hoge temperaturen zouden er minder slakroppen moeten zijn en ik hoop dat dat de prijs hierdoor omhoog gaat."
Cimarosti vertelt dat hij enkele pallets met sla aan Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland heeft afgezet, maar deze landen telen vaak hun eigen sla. In Zwitserland geldt zelfs dat er geen sla geïmporteerd mag worden zolang er nog lokale groenten aanwezig zijn. "Net als in Italië," grapt Cimarosti. Groothandelsprijzen zijn redelijk laag en liggen tussen de €0,40-0,90/kg voor het verpakte product. Dit betekent dat producenten geen eerlijke vergoeding voor hun producten krijgen.
Gabriele Bruschi bezit 85 hectare in San Mauro Pascoli (Forlì-Cesena): "De prijzen zijn te laag. We hebben nu andijvie, botersla en selderij, maar we zijn continu bezig om in ieder geval de kosten die we maken te dekken. Mensen lijken minder geïnteresseerd in het kopen van groente. Ik zou graag willen begrijpen wat mensen bedoelen als ze zeggen dat er meer groenten gegeten worden en waar ze hun informatie vandaan halen."