Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw laboratorium NatureSeal

NatureSeal heeft een uitbreiding van zijn Europese onderzoeksmogelijkheden aangekondigd, nadat het nieuwe onderzoekslaboratoria en NPD-faciliteiten voor AgriCoat Natureseal Ltd had geopend bij de bedrijfsfaciliteit in het Engelse West Berkshire.

De nieuwe ruimte is ontworpen en geïnstalleerd met behulp van het team van Kastner Laboratory Furniture, en het zal een belangrijke rol spelen in het versnellen van de productontwikkeling van het bedrijf. NatureSeal wil een volgende generatie producten op de markt brengen die zorgen voor kwaliteitsbehoud bij vers gesneden groenten en fruit. 

Simon Matthews, algemeen manager van AgriCoat NatureSeal, vertelt dat het bedrijf wordt gedreven door innovatie en het doel van constante verbetering. Dit jaar kreeg AgriCoat de BRC-7-accreditatie voor zijn Britse operatie. Matthews: "Deze waarden zitten in ons DNA. NatureSeal kwam voort uit een onderzoekscoöperatie met het Amerikaanse ministerie van Landbouw en het werd al snel de geijkte technologie voor een lange houdbaarheid van vers gesneden AGF. Tot op heden wordt dit 'open onderzoeksprogramma' voortgezet door een continue samenwerking met het ministerie van Landbouw. Het meest recente voorbeeld hiervan is de First Step Plus 10 productwas tegen verontreiniging, die nu wordt verkocht in de Verenigde Staten. In het Verenigd Koninkrijk en Europa hebben we het voordeel van de steun van onze gekwalificeerde wetenschappers in het - 3.048 vierkante meter grote - NatureSeal-laboratorium in Lincoln (Rhode Island), maar in de Verenigde Staten zijn onze mogelijkheden meer beperkt."



Ondanks deze beperkingen is de productontwikkeling in het Verenigd Koninkrijk opvallend productief geweest. Recente innovaties die in het Verenigd Koninkrijk gecommercialiseerd zijn, bevatten de formulering NatureSeal BA-1, waardoor ook vers gesneden banaan aan bakjes fruitsalade kan worden toegevoegd. Andere producten die in het Britse lab werden ontwikkeld, zijn behandelingen van suikerriet, avocado en guacamole. Wetenschappers van AgriCoat werken momenteel aan uitdagingen die spiraalvormige groenten creëren. Ook lopen er tests met sla en verschillende kolen.

Hoewel de eisen van kwaliteit en veiligheid consistent zijn, hebben klanten toch verschillende verwachtingen, zoals op hun beurt hun eigen klanten in Europa en Noord-Amerika. In het Verenigd Koninkrijk hebben productmixen soms een houdbaarheid van slechts 3-5 dagen, terwijl in de Verenigde Staten klanten vragen om een houdbaarheid van minstens 10 dagen. Deze nieuwe spannende ontwikkeling vergroot onze mogelijkheden en verbetert de technische steun die we onze klanten kunnen bieden, aanzienlijk. AgriCoat is ervan overtuigd dat NatureSeal sectorleider zal blijven en verwelkomt uitdagingen van klanten om hen te helpen hun NPD-doelen te behalen.

Voor meer informatie:
Simon Matthews
AgriCoat NatureSeal Ltd
Tel: +44 (0) 1488 648988
Publicatiedatum: