Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
14-16 maart, Ho Chi Minh City

Eerste exposanten HortEx Vietnam bekendgemaakt

HortEx Vietnam, een beurs die zich richt op de groenten-, fruit en bloementeelt in Vietnam, zal van 14-16 maart 2018 plaatsvinden in het Saigon Exhibition & Convention Center (SECC) in Ho Chi Minh City. Het evenement heeft onlangs steun toegezegd gekregen van enkele (semi) overheidsinstanties. 

Na de kick off bijeenkomsten, die eind mei/begin juni plaatsvonden, kunnen de organisatoren nu de volgende nieuwe partners bevestigen: de Nederlandse ambassade in Vietnam, The Lam Dong Tourism, Trade and Investment Promotion Center (TIPC) en de Dalat Flower Association. Deze steun komt naast de al gegeven steun van het Ministerie van Landbouw en Plattelandsontwikkeling en van de Vietnam Fruit & Vegetable Association (VinaFruit). De brede steun van deze instanties bevestigt de positie van HortEx Vietnam als uniek B2B platform voor de teeltsector in Vietnam.

Kuno Jacobs, directeur van Nova Exhibitions: " We zijn erg blij met de steun voor deze beurs en de interesse van zowel lokale als internationale bedrijven. Natuurlijk wisten we al dat Vietnam een grote potentiële markt is, maar dat bedrijven zich nu al aanmelden bewijst dat er in Vietnam vraag is naar een dergelijk evenement voor de sectoren. Veel bekende bedrijven hebben zich al aangemeld, waaronder; Agrico (Nederland), Asthor Agricola S.A. (Spanje), Barnel USA (VS), BVB Substrates (Nederland), Comptoir Paulinois SAS (Frankrijk), Enza Zaden (Nederland), Fresh Studio Innovations Asia (Vietnam), Hortus Supplies International BV (Nederland), Koppert Biological Systems (Nederland), Innotec Systems (Nederland), Netafim (Israël), Richel Group (Frankrijk), Rijk Zwaan (Nederland), RKW Hyplast NV (België), Royal Flowers (VS) en nog veel anderen." 

De groenten-, fruit- en bloementeelt zijn de meest veelbelovende sectoren in de Vietnamese economie. Vietnam heeft een populatie van zo'n 92 miljoen mensen en is een enorme aankomende markt. De export van groenten en fruit hebben de laatste jaren een sterke groei doorgemaakt met een gemiddelde groei van 26,5% per jaar van $439 miljoen (€389 miljoen) in 2009 tot een verwachte $3 miljard (€2,7 miljard) in 2017. Bovendien kan Vietnam volgens experts potentieel een van 's werelds grootste bloemenexporteurs worden. De verwachting is dat de sectoren een verdere groei door zullen maken door de grote export en de sterke binnenlandse vraag naar producten. Het Free Trade Agreement tussen de EU en Vietnam, dat volgend jaar in gaat, zal hier nog verder aan bijdragen.


Voor meer informatie: 
Nova Exhibitions
Publicatiedatum: