Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Op naar schoon water in de Zuidplaspolder

Op 20 juni vond de eerste bijeenkomst plaats over de gebiedsgerichte aanpak in de Zuidplaspolder. Hoogheemraadschap, LTO Glaskracht en de gemeenten werken hierbij samen aan een plan van aanpak, dat vervolgens wordt voorgelegd aan de ondernemers.

Het doel is om na de zomerperiode concreet te beginnen met de uitvoering, waarna hopelijk snel de eerste resultaten zichtbaar zullen zijn.

De opkomst van de bijeenkomst was zeer goed en er werd volop constructief meegedacht. Na de presentatie van het waarom en meetgegevens uit het gebied zelf, konden de ondernemers aangeven:
  • Wat ze van toezicht en handhaving verwachten
  • Wat ze zelf zouden kunnen doen
  • Welke monitoringsgegevens en overige informatie er nodig is
  • Welke nazorg er gewenst is na afronding van het project
Bij een gebiedsgerichte aanpak werken de sector, het waterschap en de gemeente samen aan het verbeteren van de kwaliteit van het oppervlaktewater, waarbij steeds een beperkt afgebakend gebied onder de loep wordt genomen.

Aan de hand van actuele meetgegevens van de waterkwaliteit in combinatie met bijvoorbeeld teeltgegevens worden onbedoelde lozingen opgespoord door glastuinders en toezichthouders. De betrokken partijen wisselen tijdens het traject onderling informatie uit over wat is aangetroffen, hoe het is opgelost en wat het positieve effect is op de waterkwaliteit.

Bron: LTO Glaskracht Nederland
Publicatiedatum: