Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Frankrijk: Daling witlofareaal

Het Franse witlofwortelareaal is voor het derde seizoen op rij gedaald. Het staat nu op 8990 hectare, een daling van 2% ten opzichte van vorig jaar en 11% in vergelijking met het vijfjaarsgemiddelde. De 2016-2017 productie wordt geschat op 237.000 ton, een daling van 8% ten opzichte van 2015-2016 en 16% lager dan het vijfjaarsgemiddelde.

Het Ministerie van Landbouw schat dat de productie van witlof 155.700 ton haalt in het 2016-2017 seizoen, wat 7% lager is dan vorig jaar en 13% lager dan het gemiddelde van 2011-2015. Het warme weer in september was ongunstig voor de witlofconsumptie en de prijzen daalden. Volgens de minister viel de oogst tegen toen de oude wortels werden geforceerd in afwachting van de nieuwe oogst. Het lage volume leidde vervolgens tot een prijsstijging in oktober en november.

De prijzen daalden vanaf december maar bleven boven het gemiddelde van 2011-2015. Het koude weer in januari en februari was goed voor de consumptie en de prijzen waren dus sterker in februari. De terugkeer van het mildere weer aan het eind van de winter leidde tot een prijsdaling in maart die in april verder doorzette. De productie was veel groter dan de vraag, die naar seizoensgebonden producten omsloeg. In mei begonnen de producenten het aanbod aan te passen.


Publicatiedatum: