Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw middel tegen Tuta absoluta

Insectenbestrijding met hormonen is een werkwijze tegen schadelijke insecten. Deze techniek is in Italië toegestaan als onderdeel van biologische teeltmethoden maar kan ook bij traditionele methoden worden toegepast. Isonet T van Biogard vermindert en vertraagt de voortplanting waardoor het in kassen tegen Tuta absoluta kan worden ingezet. In Nederland is dit middel nog niet toegelaten op de markt.



Technisch directeur Massimo Benuzzi van Biogard: "Seksuele verwarring met feromonen kan worden toegepast als de basis voor de ontwikkeling van bestrijdingsstrategieën, afhankelijk van de situatie in elke specifieke kas. Het moet gecombineerd worden met correcte agronomische praktijken en aanvullende interventies waar nodig. De beste resultaten worden verkregen als de methode jaarlijks op een breed gebied wordt toegepast."



Feromoonverstuivers moeten even voor verplantingen worden geïnstalleerd. Ze bestaan uit twee plastic parallelle haarvatbuizen waarvan één het Tuta absoluta feromonenmengsel bevat en het andere een aluminiumdraad om het aan de plantenclip vast te kunnen maken.

"Verstuivers moeten gelijkmatig in de hele kas worden geplaatst, met hogere doseringen bij ingangen en randen. Daarnaast worden insecten netten aanbevolen om bevruchte vrouwtjes van buiten te weren. Om de Tuta-populatie te bedwingen, is het ook belangrijk om de residuen van eerdere en huidige teeltcycli te vernietigen evenals nachtschade onkruid binnen en buiten de kassen. Het controleren van de gezondheid van nieuwe planten en de planning van behandelingen zijn ook nuttige praktijken."

Naast visueel toezicht kan Tuta absoluta binnen en buiten de kas ook bewaakt worden via feromoonvallen met de nieuwe SELURE Ta dispenser. Het is een innovatieve dispenser die, afhankelijk van de temperatuur, een toezichtperiode van 10-12 weken garandeert.

Contactgegevens
Area tecnica Biogard
Via Calcinaro 2085/int.7
47522 Cesena (FC)
Tel.: (+39) 0547 630336
Email: mbenuzzi@cbceurope.it
Web: www.biogard.it
Publicatiedatum: