Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
seizoen van start op historische druivenkwekerij

Sonnehoeck heeft ze weer

Tholen - Het nieuwe druivenseizoen is van start gegaan bij Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck te Kwintsheul. Ook dit jaar kocht Leo Bravenboer weer de eerste druiven van het nieuwe seizoen. De druiven zijn van het ras Frankenthaler. "Ondanks het warme weer van de afgelopen weken zijn de druiven van uitstekende kwaliteit. Druiven zijn eigenlijk net zoals mensen. Ze houden van zon maar niet te veel. De kassen worden gewit en verder is onder andere ventileren op gezette tijden van belang. Dit alles dankzij de kennis en kunde van Geo en Peter van Leeuwen en de vrijwilligers", aldus Jan van Geest van Sonnehoeck.



Op Sonnehoeck, de eeuwenoude druivenkwekerij van de familie Van Leeuwen, worden drie soorten druiven geteeld: Alicante, Gros Maroc en Frankenthaler. De druiven worden er in traditionele druivenkassen geteeld. De oudste kas stamt uit 1905. De vele handelingen om druiven van topkwaliteit te kunnen oogsten, zoals zwavelen, bestuiven, krenten en uitbreken worden verricht door Geo en Peter van Leeuwen en enkele ervaren krenters. Het overige werk in de tuin wordt verricht door vrijwilligers.



Er zijn diverse mogelijkheden om Sonnehoeck te bezoeken. Tijdens Open Monumentendag op zaterdag 10 september is de toegang gratis.

Vanaf zaterdag 15 juli zijn er vanaf 11.00 tot 15.00 uur ook druiven te koop voor passanten.

Voor meer informatie:
Druivenkwekerij Sonnehoeck
Hollewatering 26
2295 LW Kwintsheul
www.sonnehoeck.nl