Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

4 op de 5 Spanjaarden koopt regelmatig seizoens-AGF

Volgens de studie 'Duurzame voeding in Spanje' zijn voor de Spanjaarden de belangrijkste redenen om voor een gezonder eetpatroon te kiezen: 1) bezorgdheid om de gezondheid (61%), 2) smaakverlies van de producten (35%) en 3) de effecten van de huidige voedingsmiddelenindustrie op het milieu (24%). Deze studie is uitgevoerd door IPSOS voor de Stichting Daniel & Nina Carasso, die de gewoontes en zorgen van Spanjaarden betreffende voeding onderzoekt. Overige resultaten die uit het onderzoek naar voren zijn gekomen gaven aan dat van de ondervraagde Spanjaarden:

  • 65% meer geld uitgeeft aan voedsel dan twee jaar geleden;
  • 79% regelmatig seizoensfruit en –groente koopt;
  • 71% prioriteit geeft aan verse producten voor het bereiden van maaltijden;
  • 54% kookt liever met restjes in plaats van het aanbreken van nieuwe producten (met het oog op op tegengaan van voedselverspilling);
  • 53% bevestigd regelmatig merkproducten te kopen in de buurt
Voor wat betreft de producten waar de Spanjaarden zich het meest zorgen om maken en de aankoop eventueel kan tegenhouden is:

  • 70% bezorgd over de hoeveelheid suiker, zout en vet
  • 61% bezorgd over de aanwezigheid van additieven zoals conserveermiddelen en kleurstoffen
  • 60% bezorgd over de aanwezigheid van bestrijdingsmiddelen
Bron: Agroberichten Buitenland
Publicatiedatum: