Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

CombiVliet aan de slag met Timeax

De eerste teeltwisselingen in de wereld van de tomaten zijn dit jaar weer achter de rug. Dit gaat om belichte teelten die onlangs zijn gestart aan een nieuw teeltseizoen. Een spannende tijd, want een goed begin, is het halve werk, luidt het spreekwoord. "Echter in de tomatenteelt blijft het belangrijk om de teelt nauwlettend in de gaten te houden, 24/7, zodat wij als teeltspecialisten precies zien, voelen en meten wat er gebeurt. Het is een topsport om het beste uit deze nieuwe plantjes te halen", vertelt Ariën Hartman, teeltspecialist bij CombiVliet, locatie NoordVliet in Middenmeer.

CombiVliet heeft dit jaar een nieuw cocktail tomatenras van Axia Seeds, de Timeax. Dit nieuwe ras onderscheidt zich in een combinatie van positieve eigenschappen oa. zeer goede smaak, vroege en snelle bloei, resistentie, lange tros-mooie visgraat, hoge vroege en totale productie.


Van l-r: Joris Mulders (AgroCare), Cees Kortekaas (Axia Seeds), Stephan van der Lans (Lans Tomaten), Peter Bot (Royal Pride), Ariën Hartman (CombiVliet), Ronald Scholten AgroCare).

De telers die dit nieuwe ras gaan telen dit seizoen, hebben regelmatig overleg met elkaar en nemen een kijkje in elkaars 'keuken' om zo het beste uit de planten te halen. "Dat is het mooie van de tuinbouw, het delen van kennis onderling. Hier leren we veel van met z'n allen. De teelt ziet er veelbelovend uit, we gaan er iets moois van maken met z'n allen!", vertelt Ariën Hartman.

Voor meer informatie:
CombiVliet
Oranjepolderweg 15
2676 CL Maasdijk
www.combivliet.nl



Voor meer informatie:
Axia Vegetable Seeds
Cees Kortekaas (e-mail)
Michel de Winter (e-mail)
Publicatiedatum: