Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oogststart voor 'Spreewäldergurken' - grote oogst verwacht

De oogst van de bekende Duitse 'Spreewäldergurken' is weer begonnen, meldt Proplanta.de. Alle tien de teeltbedrijven in de regio Spreewald zijn afgelopen dinsdag officieel begonnen aan de augurkenoogst van dit jaar. De telers hopen daarbij op een grotere oogst dan in 2016, zegt Andreas Traube van de 'Spreewaldverein'.

In 2016 oogstte men op een areaal van circa 500 hectare 29.000 ton augurken. Normaal ligt de opbrengst op '30.000 plus', aldus Andreas. Gezien het toegenomen areaal gaan de telers dit jaar uit van 34.000 ton augurken.

Het weer maakt het sommige telers uit regio Spreewald dit jaar echter moeilijk. Zo moest er vanwege de sterke nachtvorst in april herplant worden. Karl-Heinz Ricken meldde dat hij 40 procent van zijn augurkenplanten moest vervangen en deze met een dubbele folie afdekking moest beschermen om een goed oogstverloop te garanderen. In mei waren de weersomstandigheden gelukkig veel beter, wat leidde tot een goede ontwikkeling van het augurkenbestand, meldt Karl-Heinz.

In de 'Spreewaldverein' zijn de regionale groententelers georganiseerd. Het Spreewald is in Duitsland het op één na grootste teeltgebied voor augurken die later ingemaakt worden. Nog grotere velden zijn te vinden in Bayern. Het begrip 'Spreewälder Gurken' is sinds achttien jaar beschermd als geografische herkomstaanduiding.

Publicatiedatum: