Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voorbereiding van volgende generatie Leamington telers bij St. Michel

De glastuinbouwsector in Leamington mag binnenkort wat hulp verwachten van hun nieuwste generatie kassentelers. Aangezien je niet vroeg genoeg kunt beginnen met het leren van het vak, kunnen ze nu opgeleid worden in de onlangs ingehuldigde educatieve kas op de binnenplaats van de St. Michel Elementary School.



Initiatiefneemster en lerares Serrah Gossmann en haar 'Pouces Verts' (groene vingers) studententeam knipten op 8 juni het lint door om de gloednieuwe, ultramoderne kas feestelijk te openen.

Het idee achter het project werd geboren toen mevrouw Gossmann belangstelling onder haar studenten bemerkte om planten in een kas te kunnen telen. Hun liefde voor het telen is logisch gezien het feit dat Leamington de thuisbasis is van een zeer grote concentratie kassentelers en veel 3e en 4e generatie kinderen naar de St. Michel school gaan. 



Mevrouw Gossmann bracht de zaak aan het rollen door een lokaal bouwbedrijf te benaderen met een idee voor een kas op de binnenplaats van de school. Kort daarna bundelde een enthousiaste groep kassenbouwers, leveranciers en andere sectorleiders uit Leamington de krachten om mevrouw Gossmann te helpen haar droom te verwezenlijken.

"Dit geweldige resultaat en cadeau was niet mogelijk geweest zonder de volgende mensen en bedrijven," zei ze.
  • "Allereerst wil ik Grossi Construction bedanken voor het leggen van de basis van het project door gaten voor de fundering te maken en contact op te nemen met kassenbouwers."
  • "South Essex Fabricating, NatureFresh & Ruthven Greenhouse Construction – Peter Quirring, Johnathan Dyck, Jake Weins en een team van vrijwilligers voor het doneren van de kasstructuur en hun tijd om het na werktijd en in het weekend te bouwen."
  • "Orangeline Farms – Duffy & Kirstie Kniaziew, Steve Stasko en het hele Orangeline team - voor het verstrekken van hulpbronnen, training, begeleiding, ondersteuning en hulp. Door kasrondleidingen en training in hun vestiging en op locatie en het geven van materialen inclusief mest, touw, clips, planten, draagbeugels, potten en meer. We hadden het niet zonder jullie kunnen doen."

  • "Grodan – Tony Abbas heeft belangrijk bijgedragen om het project op het volgende niveau te krijgen. Met zijn harde werk en vastberadenheid heeft hij wat van de nieuwste en beste technologie voor ons losgekregen. Ik kwam naar hem met een kasstructuur en toen het klaar was heeft hij er vrijwillig zijn eigen project van gemaakt en hard met ons samengewerkt om er te komen. Grodan heeft ons voorzien van groeimedia inclusief platen, blokken en plugs, en teelttraining. Dank je wel voor alle uren die je hebt gemaakt om ons te helpen er een geweldige kas van te maken." 
  • "Roelands Plant Farms, voor het doneren van veel van de planten."
  • "Meteor Systems – Freddy Sarkis en zijn team, voor het installeren van de goten, irrigatielijnen en plantensteunen."
  • "Zwart Systems, voor het doneren van onze 5 groeitafels." 
  • "Priva, voor het doneren van een Maximizer klimaatcomputer die in de zomer wordt geïnstalleerd."
  • "Svensson, voor het doneren van schermen die in de zomer worden geïnstalleerd om het kasklimaat te verbeteren."
  • "VRE Systems - voor het doneren van een schermbeheersysteem dat ook in de zomer zal worden geïnstalleerd."
  • "DiCiocco Farms - voor het doneren en leveren van goten en het leveren van de groeitafels."
  • "H&H Wood products - voor het leveren van de pallets."
  • "Gillett Sheet Metal - Wayne Gillett en zijn team voor de afdichting van de bodem van onze kas."
  • "Graphics Express - Voor onze shirts en het uithangbord voor de kas."
Tenslotte; École St-Michel / CSCProvidence - M. Szwed, de medewerkers en studenten van de school voor de steun vanaf het begin!"



Verder feliciteert mevrouw Gossmann haar 'Pouces Verts' "voor het in elke pauze bewateren, snoeien, opbinden, verplanten en oogsten van 30 verschillende soorten fruit, groenten en kruiden die momenteel in onze kas groeien. Deze kinderen werken er hard aan om het project te doen slagen."

De groep werkt momenteel met lokale leveranciers aan hun verwarming om ook in de winter gewassen te telen om hun teeltervaring te maximaliseren. Als iemand hiermee wil helpen, neem dan contact op met Tony Abbas via tony.abbas@grodan.com


 
"Er zijn veel lokale telers die de studenten volgend jaar graag in hun vestigingen verwelkomen om hun agrarische kennis van deze belangrijke sector te verbreden."

Met dank aan iedereen voor de royale donatie van tijd, materiaal en steun zonder kosten voor onze school!"

Voor meer informatie over het project graag contact opnemen met Serrah Gossmann: mmegossmann@gmail.com



Publicatiedatum: