Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
dankzij promotieplan

Spanje: consumptie broccoli +20%

Volgens de gegevens van de Spaanse Vereniging +Brócoli, die zich bezighoudt met het stimuleren van de consumptie van broccoli, is dankzij haar promotieplan en inzet de broccoliconsumptie in Spanje met 20 procent toegenomen vorig jaar (van 55.000 ton in 2015 naar 66.000 ton in 2016). De gemiddelde consumptie per hoofd betrof in 2016 1,5 kg, 300 gram meer dan in 2015. Deze gegevens werden bekendgemaakt tijdens de VIII Algemene Conferentie die jaarlijks plaatsvindt in Lorca (Murcia).

Onderdeel van het promotieplan van +Brócoli was de presentatie van het boek 'Bekende chef-koks' en broccoli tijdens de Madrid Fusión beurs in Madrid. Het boek bevat onder andere interviews met belangrijke nationale en internationale chef-koks, recepten en productinformatie.

Spanje is met 45.000 hectare de grootste broccoliproducent van Europa. In 2016 werd 88 procent van de totale broccoliproductie geëxporteerd. De rest werd in Spanje geconsumeerd.

Bron: Agroberichten Buitenland
Publicatiedatum: