Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mexico legaliseert medische marihuana

De Mexicaanse President Enrique Peña Nieto heeft deze week een decreet getekend die medische marihuana legaliseert. In het decreet staat ook dat het psychoactieve ingrediënt in de drug zal worden geclassificeerd als "therapeutisch". 

Het nieuwe beleid opent echter niet de deur voor de vrije verkoop van medische marihuana. In plaats daarvan zal het Ministerie van Gezondheid een beleid opstellen die "het medische gebruik van farmacologisch afgeleide producten van cannabis sativa, indica en Americana of marihuana inclusief tetrahydrocannabinol zal reguleren." Ook is het de taak van het ministerie om een onderzoeksprogramma op te zetten om het effect van de drug te testen.

Het nieuwe decreet kreeg brede steun van het Senaat en het Lagerhuis, waar het voorstel in april met 347-7 werd aangenomen. Voorstanders van de legalisatie van marihuana vieren hun overwinning en roepen de regering op om nog meer te doen. Senator Miguel Barbosa liet echter weten dat het decreet "niet aan de standaard van de maatschappij voldoet". Senator Armando Rios Peter zei dat het decreet "het begin is" van een falend drugsbeleid.

Lees meer op The Washington Post
Publicatiedatum: