Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Erik de Winter, Rotom Tomatoes:

"Tomaten gaan goed van de hand"

Tholen - Het is warm en druk in de tomaten. "De vraag neemt toe. De prijs is aanvaardbaar te noemen voor de tijd van het jaar, dat betekent niet slecht en niet goed. Voor trostomaten liggen de prijzen rond de 60 cent. Die van vleestomaten - afhankelijk van het kaliber - variƫren tussen de 60 tot 80 cent", vertelt Erik de Winter van Rotom Tomatoes.



Hij geeft aan dat de tomaten momenteel 'goed van de hand gaan'. "Er zit wel wat vraag achter. De vraag is, wat gaat de reactie van de Poolse telers zijn? Er gaat daar productie van start. Voor een paar maanden in het jaar - vooral de zomermaanden - is dat een belangrijke concurrent. Met name op exportgebied komen we ze regelmatig tegen." Twee weken geleden was het een stuk minder in de tomaten. "Toen waren de telersprijzen echt laag, van 30 tot 40 cent. De redenen dat deze daarna stegen waren minder producties uit het zuiden en de vraag die toenam door het warme weer."

Volladen
Deze week verwacht hij geen hard stijgende volumes meer. "De eerste dagen gaat de productie niet extreem doen. Ik verwacht eerder eind volgende week iets meer productie. Enkele weken terug hebben de planten een ontlading gehad van vruchten. Nu zijn ze zich terug aan het volladen, maar dat duurt even. Daardoor zitten producenten nu - in verhouding tot de temperaturen buiten - niet op een uitzonderlijke productie. Begin deze week lag de productie hoog, maar nu is dat lager, ondanks de buitentemperatuur. Nu hangen er op de planten zo'n 6 tot 7 trossen en dat is niet zo'n zware belasting meer. Ik verwacht dus dat de prijzen voorlopig niet veel gaan dalen. Eind volgende week kan daar weer verandering in komen."
 
Voor meer informatie:
Erik de Winter
Rotom Tomatoes
Drevendaal 38
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
Tel: +32 15 32 38 32
Tel Erik: +32 495-186351
Fax: +32 15 32 38 33
www.rotom-tomatoes.com