Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BelOrta verkoopt meer dan 3 miljoen asperges in 2017

Met Sint-Jan, 24 juni, loopt traditioneel het Belgische aspergeseizoen op zijn einde. In de komende weken worden wel nog de allerlaatste asperges op BelOrta verwacht, maar daarna zit het seizoen er op. Vanaf dan kunnen de planten doorgroeien om voldoende energie aan te maken en op te slaan in de wortelen om ook volgend jaar weer asperges te kunnen leveren.



Tijdens het afgelopen seizoen dat reeds van start ging op 30 januari werden door BelOrta voor het eerst meer dan 3.000.000 kg asperges verkocht. Dat is zo'n 10 % meer dan 2016 en werd veroorzaakt door een gestegen areaal, maar ook door andere weersomstandigheden.

Door die weersomstandigheden kenden de asperges ook een heel ander productieverloop dan in 2016. De weekproducties in 2017 lagen vanaf half maart tot eind april zelfs 40% tot 130% hoger dan in dezelfde weken in 2016.

Van de 3.000.000 kg asperges die de BelOrta-telers dit jaar produceerden zijn ongeveer 5% als groen aangevoerd. Opmerkelijk dit jaar is de gestegen interesse in geschilde asperges, dit zowel vanuit de gespecialiseerde horeca-groothandel als vanuit de retail.

Voor meer informatie:
BelOrta
Jo Lambrecht
Commercieel manager
Tel: +32 (0)15 55 11 11
www.belorta.be
Publicatiedatum: