Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Adri den Dekker, HAK:

"Droogte nu nog geen drama voor zomergroenten, maar kan het wel worden"

Tholen - De droogte zorgt nu al voor lagere opbrengsten in de zomergroenten. Een topoogst zal het volgens inkoopmanager Adri den Dekker van HAK dan ook sowieso niet worden, maar van een drama wil hij ook nog niet spreken. "Dat is in grote mate afhankelijk van wanneer we regen krijgen en hoeveel."



De teelt van de zomergroenten van HAK vindt voornamelijk plaats in Brabant, Limburg en de Flevopolders. "In de polders ziet de oogst er redelijk goed uit, maar de lichtere gronden in Brabant en Limburg zijn gort- en gortdroog. Daarom wordt er ook van alle mogelijke kanten beregend", vertelt Adri. "We zijn nu begonnen met de erwtenoogst en die opbrengsten vallen wel wat tegen als gevolg van de droogte. De vraag is wat de volgende zaaien voor opbrengst zullen geven, maar die opbrengsten zullen wel wat lager worden. Dat geldt ook voor de wortelen."

"Blijft het zo droog, dan hollen de opbrengsten voor alle zomergroenten achteruit, maar de verwachtingen zijn nu dat we dinsdag regen krijgen. Als we voldoende regen krijgen, en niet te veel zoals afgelopen jaar, dan hebben we een matige oogst, maar is het nog zeker geen drama", besluit de inkoopdirecteur.