Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groeilampenleveranciers voor de rechter

Tholen - Lijken de lamparmaturen "Adjust-A-Wings" en "Adjust-A-Shades" te veel op elkaar? De rechter vindt van wel. De leverancier van de Adjust-A-Shades-armaturen moet daarom een deel van hun winst afdragen. Dat heeft de rechtbank van Den Haag gisteren besloten.

Het gaat om een zaak tussen het Australische bedrijf Hygro en de Nederlandse partijen Futurecare en A&T. Een aantal jaren leverde Hygro lampen aan Futurecare en later aan A&T. In 2013 stopte dit echter. Futurecare heeft toen zelf soortgelijke lamparmaturen laten produceren in China. Die zette ze in de markt onder de naam "Adjust-A-Wings" in plaats van "Adjust-A-Shades". De handleiding kopieerden ze voor het gemak en aan klanten lieten ze weten dat er een voorraadtekort was van de originele lampen.



Volgens Hygro zijn er bij het bedrijf klachten binnengekomen over neplampen. Ze stapten naar de rechter.

Hygro vindt dat de Adjust-A-Shades-armaturen te veel lijken op hun eigen product, waar een octrooi op rustte. De rechtbank heeft het bedrijf deels gelijk gegeven .Er is inbreuk gemaakt op hun merkrecht en op het auteursrecht. Futurecare mag de merken niet meer gebruiken en moet een deel van de winst die ze gemaakt hebben met de lampen, afstaan aan Hygro. Ook moeten ze de administratie aan Hygro opgeven zodat zij weten waar de neplampen terecht zijn gekomen en hoeveel eraan verdiend is.

Lees de hele uitspraak hier.
Publicatiedatum: