Gummagårdens produceert vrijwel jaarrond. De komkommers, die in december worden gezaaid, worden van half februari tot en met november geoogst. In de koudere maanden worden de kassen verwarmd door middel van een biomassa-installatie.
"Veel festivalgangers komen uiteindelijk bij ons bedrijf langs om te zien wat wij te bieden hebben. Veel liefhebbers van rockmuziek weten ook lekker eten wel te waarderen. In onze boerderijwinkel zijn alle mogelijk groenten en fruit van het seizoen te koop, evenals bloemen en spullen voor in huis," legt Linda Lövberg uit.
Hoewel komkommers het belangrijkste product voor het bedrijf zijn, teelt Gummagårdens ook aardbeien in tunnels en aardappelen. Daarnaast teelt het bedrijf biologische rode en witte kool, boterbonen en uien op een perceel van 4 hectare. Het bedrijf is hier pas twee jaar geleden mee begonnen en Linda legt uit dat de biologische teelt een leerproces is, maar dat de resultaten tot nu toe prima zijn.
De teelt van chilipepers is de nieuwste onderneming van het bedrijf en de elfjarige zoon van het tuinderskoppel is hiervoor verantwoordelijk.
Voor meer informatie:
Gummagårdens Gurkodling AB
Tel: 0456 - 319 65
Email: info@gummagarden.se
www.gummagarden.se