Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Export van pruimtomaten is niet aantrekkelijk

De meeste Europese landen zijn momenteel in staat om tomaten te produceren en daarom denken bedrijven als Grupo Caicedo dat het "niet zinvol is ze te exporteren, omdat je moet concurreren met de lokale productie van elk land mét de bijkomende transportkosten. Vertegenwoordiger Marín van Grupo Caicedo: "De prijzen in Spanje zelf zijn ook gewoon goed. Een kilo pruimtomaten wordt op dit moment geveild voor 0,15 euro, terwijl tomaten van eerste klasse voor 0,40 euro weggaan." De prijzen zijn volgens Marín ongeveer hetzelfde als vorig jaar.



In de afgelopen jaren is het volume pruimtomaten elk jaar met 15 of 20% toegenomen. "Als een product een paar seizoenen winstgevend blijft, gaan meerdere telers andere producten verlaten om het winstgevende gewas te planten", aldus Marín. Het tomatenras vergemakkelijkt deze situatie ook. "Het is gemakkelijker te telen en de consumptie stijgt, maar we zullen wel precies zien wat er ook bij andere gewassen is gebeurd: er zal een tijd komen waarin het overaanbod en de prijzen onevenwichtig worden", bevestigt Marín.

Spaanse pruimtomaten hebben geconcurreerd met de Marokkaanse, die ook naar Spanje en andere Europese landen gaan. "De prijzen die ze bieden zijn veel lager en als je overweegt een gedeelte van je productie overzees te transporteren, bots je altijd met de Marokkanen", besluit Marín.

Voor meer informatie:
Juan Marín Andreu
Mercacaniles grupo Caicedo S.L
Tel.: +34 645011356 
Publicatiedatum: