Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vilmorin-MKS verdubbelt capaciteit zaadschoning

Vilmorin-Mikado Kyowa Seed (MKS) is een onderdeel van Limagrain. Als wereldwijde zaadleverancier, zijn ze gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en marketing van groente- en boomzaden. Ze zijn marktleider in wortel en witlof en Vilmorin-MKS heeft een groot marktaandeel in sla, tomaten, paprika, kabocha pompoen, witte rammenas en bosui.

Behoefte Vilmorin
De afgelopen jaren is de omvang van werkzaamheden in de Verenigde Staten aanzienlijk uitgebreid. Door een groter aantal zaadpartijen die als gevolg hiervan verwerkt moesten worden, zaten ze met uitdagingen in mankracht en kosten om hun zaadpartijen te verwerken. De voornaamste behoefte aan de zaadverwerkende machines was om de verwerkingstijd van elke individuele zaadpartij te verminderen.

De eerste afspraak met Jeffrey Verpaalen, US Sales Area Manager bij Seed Processing Holland was op locatie bij Vilmorin in Hollister, Californië. Hier hadden ze een gedetailleerde discussie over het soort planten dat Vilmorin verwerkt en de overige wensen en eisen. Jeffrey lichtte verschillende SPH machines toe en hieruit kwam de laboratorium zaaddorser naar voren als meest geschikte voor de situatie van Vilmorin.



Laboratorium zaaddorser
Ze kochten de lab. zaad dorser type 3032.50.00 voor de verwerking van gedroogde partijen planten (schermen en hauwen) van wortel, bloemkool, boerenkool, sla en andere verschillende groene salade soorten. Darren Ma, Research Project Manager bij Vilmorin, zegt over de laboratorium zaad dorser: "De machine werkt heel goed voor het dorsen van de planten en het scheiden van de zaden van het afval. De werkende onderdelen van de machine zijn makkelijk te openen en schoon te maken met perslucht via de meegeleverde luchtcompressor."

De resultaten
De bereikte resultaten van deze nieuwe machine waren zeer succesvol volgens Mr. Ma: "Door het gebruik van de machine in ons zomer en najaar seizoen 2016 waren we in staat om ongeveer 900 individuele bloemkool, meer dan 6000 sla en nog eens 2000 verschillende brassica zaad partijen te verwerken. De dorser heeft maar één medewerker nodig om de machine te bedienen, wat ons in staat stelt om de dubbele capaciteit zaad partijen te schonen."

Door de benodigde invoervergunning voor de Verenigde Staten waren er wat uitdagingen voor Vilmorin om de machine van een Europees bedrijf te kopen. De interactie tussen Vilmorin en Seed Processing Holland met betrekking tot de aanpassingen en bereidheid om aan hun unieke omstandigheden te voldoen werd zeer gewaardeerd door Vilmorin. Het hebben van een Seed Processing Holland kantoor in de VS vlakbij het Vilmorin hoofdkantoor zorgde voor snelle communicatie en persoonlijk contact, waardoor er een uitstekende service geboden kon worden gedurende het gehele project.

De toekomst
Vilmorin blijft investeren in de Verenigde Staten om een hoofdkantoor in Californië op te bouwen. Daarmee zullen ze ook naar manieren kijken om hun accommodaties te moderniseren met nieuwe zaad verwerkingsmachines, zodat ze het maximale potentieel uit hun bedrijfsvoering halen.

Voor meer informatie:
Seed Processing Holland
Postbus 32
1600 AA Enkhuizen
Nederland
Tel +31 (0)228 353 000
Fax +31 (0)228 353 001
info@seedprocessing.nl
www.seedprocessing.nl
Publicatiedatum: