Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Onderzoekers willen groenten telen in Antarctica

Een team van onderzoekers van het National Institute of Agricultural Technology (INTA) in Santa Cruz en het Ministerie van Wetenschap en Technologie van Tierra del Fuego zijn bezig met een project om bladgroenten en cherry tomaten op Antarctica te telen. 

De specialisten van het technische team en van Tierra del Fuego zijn modules aan het ontwikkelen d voor deze teelt. Het project moet ervoor zorgen dat biologen op Antarctica het gehele jaar verse groenten tot hun beschikking hebben.

Antarctica wordt gekenmerkt door extremen: 99% van het oppervlak is het gehele jaar bedolven onder sneeuw en ijs, de temperatuur kan zakken tot -40 °C en in de winter is het vier maanden donker. 

Volgens het Argentinian Antarctic Institute "dwingt het koude klimaat mensen om een keer zoveel calorieën te eten als normaal. Op ieder station is er voldoende en gevarieerd voedsel, hoewel verse groenten en fruit schaars zijn. 

De onderzoekers op Antarctica krijgen dus geen verse groenten en fruit als de winter streng is en het vliegtuig er niet kan landen. "Dit project geeft biologen die in de winter op Antarctica verblijven de mogelijkheid om verse groenten te verbouwen," zegt Jorge Birgi, onderzoeker bij de Forest Group, Silvopastoril, het Agricultural and Water Management van INTA Santa Cruz.

"Het is een grote uitdaging om in zo'n extreem klimaat groenten te telen," zegt Birgi. Dit is niet alleen een probleem om de kou, maar ook door de strenge regels rond milieubehoud. Zo mag de aarde niet gebruikt worden en moet het afval van de gewassen op de juiste manier afgevoerd worden," zegt hij. 

Gebaseerd op de vraag van het Argentinian Antarctic Institute in samenwerking met de overheid in Tierra del Fuego en het Catamarca Regional Center of the National Institute of Industrial Technology (INTI), werkt de organisatie aan een hydrocultuur systeem om bladgroenten in Antarctica te telen. 

"Een van de voordelen van dit systeem is dat het efficiënt is in het waterverbruik en dat afval gerecycled kan worden," vertelt Birgi. 

Het project overweegt de mogelijkheid om de modules te installeren bij het Carlini station, bekend als de wetenschappelijke hoofdstad van Antarctica. De uitgekozen groenten voldoen aan de vraag vanuit het station. Dit is waarom er alleen cherrytomaten, sla, basilicum, rucola, peterselie en snijbiet zullen worden geteeld. 

De ontwikkeling van de gewassen zijn gebaseerd op een hydrocultuur systeem genaamd Nutrient Film Techique (NFT), omdat dit een goed alternatief is voor plekken waar er weinig water is of een slechte bodem. De onderzoekers zullen fluorescerende lampen en LED lampen installeren om de gewassen genoeg licht te geven. 

Bron: Noticias Argentinas
Publicatiedatum: