Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Komkommer Kennissessie

De ontwikkelingen in komkommer gaan razendsnel. Niet alleen in de komst van nieuwe rassen en wensen vanuit telers en retailers, maar ook in veredeling. De Ruiter introduceerde dit jaar naast Dubai maar liefst drie nieuwe komkommerrassen. Afgelopen week deed De Ruiter een boekje open over hun ontstaan tijdens een eerste Komkommer Kennissessie voor komkommertelers uit West-Nederland.

De afdelingen Onderzoek en Veredeling hebben laboratoria met high tech apparatuur. Tijdens de Komkommer Kennissessie van 13 juni vertelden de 'architecten' van De Ruiters nieuwe komkommerrassen meer over het proces dat aan de geboorte van een nieuw ras voorafgaat.



Presentaties
Komkommerveredelaar Belgin Cukadar trapte af met een presentatie over het langdurige proces van veredeling en het gebruik van meerdere innovatieve veredelingstechnieken. Daarna sprak onderzoeker Melissa Cantet over de synergie tussen veredelaars en onderzoekers. Peter Custers, accountmanager komkommer, vertelde meer over de successen die de nieuwe rassen van de Ruiter – Dutoli, Duriso, Dubai en Garpo – boeken in het zuiden van het land. Tot slot deelde Marcel van den Ouweland van de afdeling Technical Development de meest recente data van voorgenoemde rassen. Ook legde hij uit hoe de solide, meerjarige testfase vorm gegeven wordt om de meerwaarde van nieuwe rassen vast te stellen.



Rondleiding
Natuurlijk is niets mooier dan alle (potentiële) komkommerrassen van de Ruiter met eigen ogen bekijken. Daarvoor kregen de bezoekers van deze Komkommer Kennissessie voldoende tijd in de proefkas tijdens een rondleiding van Carin Veen en Marc van Slooten. Maurine van Haesendonck, één van de onderzoekers van de Ruiter, presenteerde daarna de verschillende onderzoeken naar schimmels en virussen. Tot slot bezocht de groep het laboratorium, waar Laurens Bakker meer vertelde over de rol en de resultaten van labonderzoek.



Afsluiting
De Komkommer Kennissessie werd afgesloten met een gezamenlijke lunch, waar geanimeerd werd nagepraat over alle informatie en waarbij telers graag gebruik maakten van het aanbod nieuwe rassen te beproeven.

Voor meer informatie:
De Ruiter Seeds
www.deruiterseeds.nl
Publicatiedatum: