Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grotere groenten- en fruitconsumptie in Italië

De consumptie van groenten en fruit heeft dit jaar in Italië het hoogste niveau bereikt in de afgelopen zeventien jaar. In de eerste twee maanden van 2017 werd 1,3 miljoen ton geconsumeerd, een toename van 4% ten opzichte van 2016. De fruitconsumptie steeg naar 711.000 ton en de groentenconsumptie naar 590.000 ton. Dit blijkt uit de gegevens van de organisatie Apo Conerpo. 

Ook de afzet is gestegen. Er werd €147 miljoen (+28% t.o.v. 2016) aan biologisch fruit verkocht. 55% van de huishoudens kocht de afgelopen 12 maanden minstens een keer biologische groenten en fruit. De Italiaanse telersvereniging Coldiretti meldt dat de verkoop van groenten en fruit in de eerste vier maanden van 2017 met 9,6% is toegenomen. De consumptie is sinds het begin van de eeuw niet meer zo hoog geweest. De belangrijkste groeisectoren zijn droog fruit (+11,9%), groenten (11,9%) en fruit (7,1%).

Daarnaast heeft de Italiaanse groenten- en fruitexport ook het hoogste niveau bereikt in de afgelopen 25 jaar. In de eerste twee maanden van 2017 is de export met 7% toegenomen ten opzichte van 2016. 

Publicatiedatum: