Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
7-8 september, Johannesburg:

Urban Agri Summit 2017 in Zuid-Afrika

De Urban Agri Summit 2017 zal in Zuid-Afrika plaatsvinden op 7-8 september te Johannesburg. Het tweedaagse evenement zal belanghebbenden bij elkaar brengen uit de sectoren verticale landbouw, glastuinbouw en gecontroleerde omgevingslandbouw om de succesvolle lancering te bespreken van de commerciële binnenteelt in Afrika.


 
Het voeden van Afrika's snel groeiende stedelijke bevolking is een grote uitdaging voor regeringen. Afrika heeft het snelste verstedelijkingspercentage ter wereld en zal tegen 2034 naar verwachting een grotere beroepsgeschikte bevolking hebben dan China of India. Deze demografische uitdaging vraagt – in combinatie met de gevolgen van klimaatverandering en de druk op de conventionele landbouw – om de ontwikkeling van de stedelijke landbouw en innovatie in de voedselproductie. 

Zuid-Afrika heeft al verschillende initiatieven ondernomen om innovatie in de landbouwsector te stimuleren. Samen met andere Afrikaanse steden ten zuiden van de Sahara in Nigeria en Kenia, treden de Zuid-Afrikaanse steden in de voetsporen van veel internationale steden om duurzame stedelijke binnenteelt te introduceren. Afrika heeft unieke kansen voor verticale teeltbedrijven en gecontroleerde omgevingslandbouw. Verticale landbouw is, met al haar variaties, een van de meest innovatieve benaderingen om verse, gezonde, voedzame en gewasbeschermingsmiddelenvrije voedingsmiddelen voor consumenten te kunnen telen.

Hoogtepunten van de topbijeenkomst zijn onder meer inzichtelijke presentaties en paneldiscussies door internationale organisaties en deskundigen uit Europa, het Midden-Oosten, Australië en de Verenigde Staten, in combinatie met een technologische showcase.

Maggie Tan, de CEO van het organiserende bedrijf, Magenta Global (Singapore): "We zijn erg blij om met diverse belanghebbenden samen te werken. Het hoofddoel is de uitwisseling van informatie over de huidige en toekomstige richting van de door technologie gefaciliteerde voedselproductie en hieruit te halen wat relevant is voor jouw geografische situatie en bedrijf. Afrika heeft bij de ontwikkeling van een ecosysteem het voordeel dat er geleerd kan worden van de successen en fouten van anderen en er uiteindelijk grote sprongen gemaakt kunnen worden met geavanceerde technologieën en de beste sectorpraktijken."
 
Dit sectorevenement wordt ondersteund door de Association for Vertical Farming (AVF).

Publicatiedatum: