Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tomatentelers laten zich inspireren in de akkerbouw

Afgelopen donderdagmiddag 15 juni kwamen de deelnemers van de Praktijk Leergang Management bijeen bij agrarisch ondernemer 2017 Novifarm in Numansdorp. De groep van 13 tomatenkwekers liet zich door Novifarm-vennoot Dik Kruijthoff voorlichten over dit unieke samenwerkingsverband in de akkerbouw.



Novifarm is in 2007 ontstaan door een fusie van twee akkerbouwbedrijven. Inmiddels exploiteert Novifarm de grond van vijf bedrijven met een totaal areaal van circa 800 hectare. In 2017 is Novifarm uitgeroepen tot agrarisch ondernemer van het jaar. Met ruime teeltrotaties worden aardappelen, uien, suikerbieten en knolselderij geteeld die via diverse afzetkanalen hun weg naar de handel of eindgebruiker vinden. (Zie ook www.Novifarm.nl)



Korte keten
Na de toelichting van Dik Kruijthoff gaf Cindy van Rijswick (Fresh Produce Analyst van Raboresearch) een presentatie over de visie van Rabobank over samenwerkingsverbanden in de glasgroententeelt. De macro-economische ontwikkelingen op gebied van consument, afzet en productie kwamen daarbij aan bod. Triple Group ziet veel raakvlakken met de sierteelt waar vergelijkbare bewegingen gaande zijn.



Strategische keuzes
Tot slot hebben de deelnemers onder leiding van Triple Group gediscussieerd over de toekomst van hun eigen ondernemingen de mogelijkheden tot samenwerking die zij voor hun eigen bedrijf verder kunnen ontwikkelen. De gemene deler was dat de bedrijven die strategische keuzes maken en de regie strakker in handen nemen het beste perspectief hebben naar de toekomst toe.



Na afloop van de bijeenkomst konden de tomatentelers uiteraard het eindresultaat van de verticale ketenintegratie proeven in de gloednieuwe friteskraam van BRAM'S@Novifarm in Numansdorp.



Voor meer informatie:
Triple Group
Honderdland 71
2676 LS MAASDIJK
Tel. +31 174 527 300
info@triple-group.nl
www.triple-group.nl
Publicatiedatum: