Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Voor de wereldwijde groenten en fruit sector

Fruitsapp: weer een nieuwe online AGF-marktplaats

"We zijn een nieuw bedrijf dat zes maanden geleden is opgestart en we hebben nu wereldwijd al meer dan 800 bedrijven in de groenten- en fruitsector die gebruik maken van ons bedrijf," zegt Elena Molinaro van Fruitsapp. 

Tot nu toe waren de enige manieren om contact op te nemen met andere kopers, verkopers en winkeliers via de telefoon, e-mail en fax. "Dit is echter duur en inefficiënt, omdat er geen snelle manier is om alle kopers en producenten te contacteren zodat je ze kunt vergelijken," zegt Elena. "Dit probleem is nu echter opgelost. Met ons platform heb je toegang tot groenten en fruit van over de hele wereld en kun je contact opnemen met de bedrijven die deze producten verkopen," laat ze weten.

Door gebruik te maken van de website, kunnen producten ook sneller verkocht worden dankzij de innovatieve 'Hot Offer' service. Fruitsapp neemt dan contact op met gebruikers die geïnteresseerd zouden kunnen zijn in de producten. Producenten en kopers zijn verbonden door algoritmen en Artificial Intelligence, waardoor ze gematcht worden op basis van hun wederzijdse interesses.



Stel je voor dat je avocado's wilt verkopen. Je kunt je dan gratis registreren op de website en als je je eenmaal geregistreerd hebt, kun je interesses toevoegen. De algoritmes zoeken dan naar bedrijven die geïnteresseerd zijn en aangegeven hebben dat ze avocado's zoeken. Een interactieve kaart met de gematchte bedrijven verschijnt daarna in je persoonlijke profiel. Gebruikers kunnen contact met deze bedrijven opnemen door er op te klikken en naar hun profiel te gaan. Als je avocado's verkoopt, kun je direct aanbiedingen sturen naar groothandelaren, importeurs, exporteurs en supermarkten van over de hele wereld die zich aangemeld hebben bij de website.



Het beveiligingssysteem controleert alle bedrijven die zich aanmelden om fraude tegen te gaan. Daarnaast verifiëren ze tijdens de registratie dat het bedrijf echt is, dat het zijn transacties kan garanderen en dat hun producten voldoen aan de minimale kwaliteitsregels van de GlobalGAP of HACCP.

Op dit moment is de grootste uitdaging het moderniseren van de traditionele sector door middel van nieuwe technologieën. De nieuwe generatie helpt hier echter bij, omdat zij meer gewend zijn aan het gebruik van die innovatieve platformen en apps.



De registratie op de website is gratis en verkopers betalen alleen een kleine provisie als ze via de website producten verkopen. Daarnaast biedt Fruitsapp logistieke mogelijkheden en kan de koper kiezen om hier gebruik van te maken of van de mogelijkheden die de verkoper aanbiedt.

De website bevat daarnaast ook nog een sectie met advies en vooruitzichten van de vraag naar producten, nieuwe trends en prijzen waardoor bedrijven hun beslissingen kunnen optimaliseren.


Voor meer informatie:
Elena Molinaro
Fruitsapp
T: +393275496390
elena.molinaro@fruitsapp.com
www.fruitsapp.com
Publicatiedatum: