Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Goede afvoer geeft minder ziekten:

Gewassen houden van droge voeten

Recirculatie van afvoerwater is een van de belangrijkste redenen om in hydrocultuur te investeren. Als het afvoerwater goed wordt opgevangen, zijn er aanzienlijke besparingen van water en meststoffen mogelijk.

"Afhankelijk van het technische niveau van een hydrocultuursysteem hebben sommige van onze Noord-Amerikaanse telers 30 tot 45% aan meststoffen bespaard," zegt Vahid Bagheri van Hydroponic Systems. Hij legt uit dat de gootstelsels, die zijn bedrijf heeft ontwikkeld belangrijk kan bijdragen aan de inspanningen van telers om hun milieubelasting en operationele kosten te verlagen.



Hoewel veel telers de nadruk leggen op waterafvoer zijn de werkelijke besparingen door technische storingen vaak veel lager dan verwacht. Bagheri: "Telers kampen vaak met verstopte afvoerkanalen, omdat de meeste systemen het substraatmateriaal niet droog kunnen houden, gescheiden van het afvoerkanaal. Wortels en substraatmateriaal komen dan in de goten terecht met verstopte systemen, biofilm en een hoger ziekterisico voor het gewas als gevolg.



Daarom heeft Hydroponic Systems een gepatenteerd spreidsysteem ontwikkeld dat de ventilatie tussen de afvoergoten en de substraatzak verbetert. "Hierdoor is er geen verstopping meer en een snellere, geoptimaliseerde afvoerstroom. De spreider kan gebruikt worden voor elke teelt op substraat: op oppervlakteniveau en bij verhoogde of hangsystemen."



"Dankzij het spreidsysteem wordt de ziektedruk verlaagd omdat er minder botrytis wordt gevormd, de wortels blijven droog en de wortels blijven in hun grow bags omdat ze minder aangetrokken worden door het afvoerwater dat onder hen stroomt. Daardoor is ook het risico op ziektebesmettingen zoals fusarium significant minder. Aan de andere kant zal de substraathydratering uniform zijn en het wortelsysteem zich gezonder ontwikkelen, met een betere productie als resultaat."



Voor meer informatie:
Hydroponic Systems
Vahid Bagheri
bagheri@hydroponicsystems.es
www.hydroponicsystems.es



Publicatiedatum: