Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nordrhein-Westfalen verwerkt € 2 mld groenten en fruit

61 verwerkingsbedrijven in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen hebben in 2016 groenten- en fruitproducten ter waarde van 1,99 miljard euro geproduceerd. Statistiekbureau 'Information und Technik Nordrhein-Westfalen' deelt mee dat de afzetwaarde daarmee ten opzichte van het voorgaande jaar met 10,1 procent steeg. Meer dan twee derde (71,2 procent) van de in Nordrhein-Westfalen geproduceerde groente- en fruitproducten kwamen uit de districten Düsseldorf en Keulen.

Met een productiewaarde van 648 miljoen euro (+1,0 procent ten opzichte van 2015) bestond het grootste aandeel van de in 2016 in Nordrhein-Westfalen geproduceerde groenten- en fruitproducten uit verwerkt fruit en verwerkte noten, gevolgd door groenten- en vruchtensappen (ongegist en zonder alcohol) met 627 miljoen euro (+27,0 procent). De afzetwaarde van aardappelen en aardappelproducten lag op 197 miljoen euro (+2,8 procent).

De waarde van de in heel Duitsland geproduceerde groenten- en fruitproducten lag in 2016 op 7,3 miljard euro (+6,3 procent); daarmee kwam 27,4 procent van de groenten- en fruitproducten uit Nordrhein-Westfalen. Bij verwerkte groenten- en fruitproducten bedroeg het aandeel van Nordrhein-Westfalen aan de totale Duitse productie 31,1 procent. Van de groenten- en vruchtensappen kwam 28,9 procent uit Nordrhein-Westfalen. Het aandeel van de in Nordrhein-Westfalen geproduceerde aardappelen en aardappelproducten bedroeg 14,8 procent.

Van januari tot maart 2017 werden in Nordrhein-Westfalen in 58 bedrijven groenten- en fruitproducten ter waarde van 464 miljoen euro geproduceerd (+11,0 procent ten opzichte van januari tot maart 2016).
Publicatiedatum: