Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
VB Group levert

Rusland: 10 ha kas moet klaar zijn voor eerste sneeuw in oktober

Begin juni is het kassenbedrijf van VB Group gestart met een 10 hectare totaal project in Siberië, nabij de studentenstad Tomsk in Rusland.



De voorbereidingen en materiaal leveringen voor het project zijn inmiddels zo goed als afgerond en de Russische bouwers zijn aan de realisatie op locatie begonnen. Het kassenproject moet zijn afgerond voor het invallen van de winter, die in Siberië al vroeg begint. De eerste sneeuw wordt al in oktober verwacht, zodat het een uitdaging wordt de 10 hectare kas op tijd warm te krijgen. Afgelopen jaar is reeds de fundatie gezet, om er voor te zorgen dat er geen problemen zouden ontstaan met de vorst in de grond, die met temperaturen tot minus 40 graden Celsius wel tot 2,5 meter diep kan gaan.



Alle onderdelen van het project zijn berekend op de extreme weersomstandigheden, waarbij de verwarming en isolatie grote aandacht hebben gevraagd. Ook de verzorging van voldoende irrigatiewater in de wintermaanden heeft een gedegen voorbereiding gevergd.



De planning is om begin december de eerste afdeling van 4 hectare te planten. KDV is ervan overtuigd dat dit gezien de goede voorbereiding geen problemen zal geven.

Voor meer informatie:
VB Group
P.O. Box 41
2678 ZG De Lier
T: +31 (0)174 522222
F: +31 (0)174 510454

info@vb-group.nl
www.vb-group.nl
Publicatiedatum: