Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Agri Ladies op bezoek bij Compliment

Tholen – De Agri Ladies maakten afgelopen donderdag 15 juni kennis met Compliment BV, een gepassioneerd tuinbouwbedrijf op een van de beste gronden van Nederland. Iets waar eigenaresse Jolanda Nooijen heel zuinig op is. Jolanda vertelde uitgebreid over het ontstaan en de groeispurten van Compliment. Door slim te telen, goede en transparante afspraken te maken met afnemers en continu te gaan voor de beste kwaliteit groeide het bedrijf in 15 jaar van 50 naar 500 hectare.

Klik hier voor de fotoreportage

Op dit moment is groei is geen doelstelling meer van het bedrijf. "Ik wil iets stabiels neerzetten", zei Jolanda. De in maart 2017 in gebruik genomen locatie is voorlopig het eindstation van Compliment. Daar is nog ruimte voor groei, maar er is ook plaats voor nieuwe relaties.

De Agri Ladies kregen een rondleiding door het nieuwe en duurzame gebouw dat geheel aan de huidige BRC- en HACCP-normen is aangepast. Versheid van het product is geoptimaliseerde door een efficiënt logistiek proces (1,5 uur na oogst staat het verpakte product al in de vacuümkoeler) en het gebruik van gesloten geconditioneerde ruimten. Ook namen de Agri Ladies een kijkje op een perceel met ijsbergsla en bij de kersenboomgaard waarbij Peer Schraven uitleg gaf over de teelt.


De dag werd afgesloten met een kookworkshop waarbij de Agri Ladies hun eigen boontjes dopten. Aan de hand van een sterrenwaardige receptuur kookten de ladies gezamenlijk een heerlijke maaltijd.