Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
24 juni, Utrecht

Gezond en gelukkig met meer groen: Opening Greennest Gallery

Onderzoeken tonen aan: planten hebben een positieve invloed op het werkklimaat en verhogen de concentratie en creativiteit van medewerkers. Planten zorgen voor luchtreiniging, verhogen de luchtvochtigheid en zijn daarnaast gewoon fijn om naar te kijken.

LTO Glaskracht Nederland werkt via SIGN en diverse partners aan concepten om nieuwe doelgroepen te laten zien welke waarde de producten van de Nederlandse glastuinbouw-sector hebben. SIGN heeft samen de Botanische Tuin de Greennest Gallery ontwikkeld in Utrecht. Hier ervaart de stad de mogelijkheden van de glastuinbouw. Vanaf 24 juni is de Greennest Gallery geopend voor publiek. Hierbij geldt de normale entree van de Botanische Tuin Utrecht. Voor houders van een museumjaarkaart is de entree gratis.

Greennest Gallery communiceert de waarden van groen aan de hand van zeven thema's:
  • Breathe: planten reinigen de lucht (o.a. benzeen, formaldehyde en ozon)
  • Humidify: veel binnenruimtes hebben een te lage luchtvochtigheid in de winter. Plantsystemen kunnen dat verhelpen
  • Easy: voor mensen zonder groene vingers en bedrijven zijn er gemakkelijke planten en systemen die de verzorging vereenvoudigen
  • Acoustic: comfortverhoging door het dempen van spraak
  • Relax: mooie planten die geluk, productiviteit en creativiteit bevorderen
  • Smart space solutions: oplossingen voor plekken waar de ruimte beperkt is, zoals in kantoren, scholen en instellingen: groene wanden, levende plantenschilderijen, hangsystemen
  • Grow: urban farming systemen om stedelingen in contact met voedsel te brengen
De Greennest Gallery toont innovatieve, groene toepassingen voor uiteenlopende doelgroepen. Zo vind je er groene wanden voor luchtreiniging en educatie voor basisscholen. Voor restaurants zijn er groene akoestische oplossingen, groene wanden en groeisystemen voor kiemplanten. Voor kantoren zijn er oplossingen voor luchtreiniging & smart space solutions. Voor consumenten zijn er speciale planten voor ontspanning, schone lucht en luchtbevochtiging. Managers van hotels zullen vooral geïnteresseerd zijn in de groene wanden en de 'easy' groensystemen voor luchtreiniging, aquaponic systemen voor beleving en kleinschalige lokale productie van bladgroente, kruiden en vis. Architecten en landschapsarchitecten kunnen inspiratie opdoen op het gebied van integraal ontwerpen van gebouwen en hun omgeving met groen.

Voor meer informatie:
www.greennest.nl
Publicatiedatum: