Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Val Venosta heeft goede vooruitzichten voor zomerbloemkool

Val Venosta produceert niet alleen appelen maar ook aardbeien, kersen, bloemkool, abrikozen en zachtfruit. De koele lucht en het grote verschil tussen de dag- en nachttemperatuur hebben er in combinatie met 300 dagen zonneschijn en weinig neerslag voor gezorgd dat de kwaliteit van de producten uitzonderlijk hoog is. 



Bloemkool die geteeld wordt op de berghellingen in Val Venosta is rijk aan vitamine C en antioxidanten. De groente heeft een verfijnde smaak en een knapperige 'bite'. Deze kenmerken zijn vooral in de zomermaanden erg belangrijk omdat er in deze periode doorgaans minder vraag is naar groenten. 



FreshPlaza interviewde Reinhard Ladurner, salesmanager bloemkool bij VI.P-Val Venosta. Ladurner liet weten dat de bloemkool deze week op de markt zal komen. De volumes zullen naar verwachting gelijk zijn aan die van het voorgaande seizoen en ongeveer 3.000 ton bedragen. Zomerbloemkool wordt vooral aan groothandelaren en retailers op de binnenlandse markt verkocht.

"Ondanks dat we het zomerseizoen in gaan, is de vraag goed. Dit komt mede vanwege de beperkte aanvoer. Onze grootste concurrenten zijn Duitsland en Polen, maar ons product onderscheidt zich door zijn goede kwaliteit en smaak."



De bloemkolen worden met bladeren per 8 stuks verkocht in kratten van 40x60. Ze worden verpakt in drie pakstations van coöperaties die tot het Consorzio VI.P-Val Venosta behoren. 





"Groenteprijzen wisselen doorgaans sterk omdat zij van verschillende factoren afhangen zoals het weer, de temperatuur en volumes. Voorgaande jaren hebben we bovendien een direct verband gezien tussen de vraag en vakantiestromen. Zo daalt in de zomermaanden in Lombardije de vraag maar neemt deze aan de Adriatische kust juist toe."

Naast appelen dragen ook de overige Val Venosta het logo met de lieveheersbeestjes. De kleuren verschillen per product maar het logo zorgt voor eenheid. 

"We zijn optimistisch omdat in 2016 het bloemkoolseizoen ook goed verlopen is. De groente zal nog tot en met eind september verkrijgbaar zijn. 



Contact:
VI.P Coop Soc. Agricola
Via Centrale 1/c
39021 Laces (BZ)
Web: www.vip.coop
Publicatiedatum: