Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

BASF en Syngenta ook bieders voor activa Bayer-Monsanto

Volgens ingewijden zijn BASF en Syngenta twee van de bedrijven die voorlopige biedingen hebben uitgebracht voor activa die Bayer AG verkoopt om de wettelijke goedkeuring te verkrijgen voor de overname voor 66 miljard dollar van zaadreus Monsanto.

De twee bedrijven hebben een voorlopige belangstelling uitgesproken voor het verwerven van onder andere het koolzaad, katoenzaad, de LibertyLink gewasbeschermingsresistentie en de glufosinaat onkruidverdelger. Bayer zou mogelijk ook hun knoflookactiviteiten verkopen, afzonderlijk of als onderdeel van het hele pakket. De verkoop zou $2,5 tot $3 miljard kunnen bedragen.

Leidinggevenden bij BASF en Syngenta hadden al eerder aangegeven mogelijk biedingen te zullen doen voor de activa die Bayer verkoopt om de fusie met Monsanto dit jaar rond te krijgen. Besprekingen bevinden zich nog in een vroeg stadium en de verkoop zou nog een paar maanden kunnen duren. Er zijn nog geen definitieve beslissingen en de biedingen zouden nog steeds teruggetrokken kunnen worden.

Lees meer op Bloomberg
Publicatiedatum: