Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veilig reinigen en aanbrengen van coatings

In 2016 werd de bouw van de eerste Gie des Brocs kas van 4 hectare in Lapouyade voltooid. De tweede kas van 4 hectare wordt naar verwachting dit jaar afgerond. Als je een teler bent zul je altijd naar de beste resultaten streven en het meeste uit je kas willen halen, zeker gezien de grote investeringen die met de ontwikkeling en de bouw gemoeid zijn. Eigenaar Christian Menegaldo: "Het is erg belangrijk om optimaal te kunnen profiteren van het beschikbare zonlicht, omdat dit tot betere fruitkwaliteit en grotere oogsten leidt. Tijdens de bouw van de kas was ik er al van overtuigd dat we in dit kader gebaat zouden zijn bij een Top Cleaner. Met deze dekwasser kunnen we het glas regelmatig schoonmaken. Dat is erg belangrijk omdat vuil op het kasdak het zonlicht aanzienlijk vermindert en dus de groei van het gewas vertraagt."



Sinds de installatie van de Top Cleaner in februari dit jaar is het kasdek meerdere malen gereinigd. Dat werkt heel goed. Het is snel maar vooral veilig. Menegaldo: "De Top Cleaner werkt volledig automatisch, dus hoeven onze medewerkers niet ook nog het dak op. Binnen ons bedrijf vinden wij dit heel belangrijk omdat de veiligheidsvoorschriften van de overheid (terecht!) steeds strenger worden. Veiligheid is onze eerste prioriteit!"



Vorige maand heeft het bedrijf de Top Cleaner uitgebreid met de toepassing om schaduwlagen automatisch op het kasoppervlak aan te brengen. Dit is uniek omdat voor de ontwikkeling van deze machine er tijdens het aanbrengen van de laag er altijd iemand op de machine aanwezig moest zijn om het te bedienen. Tom Zwanenburg van fabrikant Van Der Waay: "Veiligheid wordt wereldwijd steeds belangrijker. Door de Top Cleaner volledig te automatiseren kunnen we nog meer veiligheid garanderen. Een belangrijke stap voorwaarts!"

Voor meer informatie:
Royal Brinkman
Woutersweg 10
2691 PR 'S-Gravenzande
Netherlands
t: +31 (174) 44 61 00
f: +31 (174) 44 61 50
info@royalbrinkman.nl
www.royalbrinkman.nl
Publicatiedatum: