Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Areaal komkommer Dubai verdubbelt

Tholen - "De investeringen van De Ruiter Seeds voor het veredelen in het komkommersegment zetten zoden aan de dijk," vertelt Franky van Looveren, sales manager Benelux, Polen, Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland. De lancering van Dubai heeft alle verwachtingen overtroffen bij De Ruiter. Franky geeft aan dat het Dubai-areaal meer dan verdubbeld gaat worden.



Vijf à zes jaar geleden is er een nieuwe komkommerbreeder aangenomen bij De Ruiter. Daarom heen werd een team 'gebouwd'. Een forse investering die zijn vruchten lijkt af te werpen. Het doel is om voor iedereen in de komkommermarkt een mooi en goed ras aan te bieden.


Links Dutilo, rechts Duriso

Na Dubai zijn er inmiddels al drie andere rassen geïntroduceerd: Het eerste nieuwe komkommerras is Duriso (DRCE2842). Franky: "Duriso is een ras dat uitblinkt in teeltgemak, productie en vruchtkwaliteit. Met zijn open gewas toont Duriso gemakkelijk de goede balans tussen
groei en productie." De tweede nieuwkomer van De Ruiter heet Garpo (DRCE1232). Garpo heeft een bontvirusresistentie. De laatste innovatie van De Ruiter heet Dutoli (DRCE6769). Dutoli laat zien dat een goede productie met weinig arbeid mogelijk is. Franky:"Wanneer telers op de juiste wijze sturen, zal dit open gewas uw teeltrendement aanzienlijk verhogen."

Rechts Garpo

Maar dat is nog niet alles. Het vierde ras staat klaar om geïntroduceerd te worden. Dit ras zal geschikt zijn voor de voorjaarsplanting. Franky:"Zo komen we steeds dichter bij ons doel: De Ruiter heeft een totaal assortiment komkommerrassen aan te bieden."

Voor meer informatie:
De Ruiter Seeds
Franky van Looveren
Bergschenhoek
tel 010 529 22 22
mobiel +32 473 70 65 56