Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

HortiMaX-Go! viert eerste verjaardag met wereldwijde toepassing

Vandaag is het één jaar geleden dat tijdens de GreenTech 2016 de HortiMaX-Go! werd uitgeroepen als winnaar van de Innovation Award in de categorie 'Automatisering'. De HortiMaX-Go! wordt inmiddels wereldwijd toegepast.

De vakjury van de GreenTech zei over de klimaat- en watergiftcomputer: "Dit modulaire systeem en deze technologie voldoet op een gebruiksvriendelijke manier aan de behoeften van telers. Deze innovatie is het perfecte instapsysteem, ook wat betreft prijs, waarvan iedere teler gebruik kan maken. Iedere teler heeft nu de mogelijkheid om eenvoudig een stap te maken naar geautomatiseerde ondersteuning waarmee telers risico's kunnen verkleinen en hun opbrengsten kunnen verhogen."

Na de introductie tijdens de GreenTech is er veel bereikt. Er werden wereldwijd meer dan 100 dealers opgeleid voor de verkoop en installatie van de HortiMaX-Go! Tijdens de beurzen in de verschillende landen werd de HortiMaX-Go! gepromoot. Naast installaties in Nederland gaat de HortiMaX-Go! inmiddels de hele wereld over.

HortiMaX-Go! in Oeganda
Afgelopen maand werd de HortiMaX-Go! officieel actief in Oeganda, met een installatie waarbij de HortiMaX-Go! werkt op zonne-energie en waarbij gebruik wordt gemaakt van een 4G router, zodat de HortiMaX-Go! ook op afstand bediend kan worden. Met de gegevens die nu verzameld worden, worden de telers verder opgeleid en getraind door Agromax en Delphy. De nieuwe inzichten kunnen een enorme impuls betekenen voor de tuinbouw in Oeganda. Samen met het Ministerie en de Wereldbank wordt bekeken wat de volgende locaties van de HortiMaX-Go! zijn. Afgelopen maand zijn de volgende 2 locaties actief geworden.



HortiMaX-Go! in Mexico
Paprikateler Jeffrey Edward Clarke Garcia van Audrey Orchards in Mexico: "Ik heb voor de HortiMaX-Go! gekozen omdat het een eenvoudige maar zeer betaalbare computer is. Daarnaast wil ik mijn volledige kas op afstand kunnen besturen. Op dit moment heb ik een eenvoudige kas (3000m2) met alleen nokluchting en zijgevelventilatie, waarbij het regelen op vaste posities zeer goed werkt! De planten groeien zeer goed. Deze zomer starten we met de bouw van een tweede kas. De bestaande HortiMaX-Go! is dan met een paar eenvoudige (Smart)-switches uit te breiden. Zonder al te veel investeringen breid ik eenvoudig uit zonder een nieuwe computer aan te moeten schaffen. Zo groeit de computer langzaam met mij mee."



HortiMaX-Go! in Nederlands tuincentrum
De HortiMaX-Go! blijkt ook een goede oplossing te zijn voor toepassing in tuincentra. Dealer GST plaatste recent een HortiMaX-Go! in tuincentrum Groenrijk. Daarbij werden de Smart Switches geplaatst in de centrale schakelkast. Daardoor werd een eenvoudige en betaalbare vernieuwing op de bestaande functionaliteit gerealiseerd.



HortiMaX-Go! tussen de Nederlandse pioenrozen
Vanwege zijn eenvoud en geringe investering is de HortiMaX-Go! ook geschikt voor toepassing in Nederlandse kassen. Vooral voor telers die slechts een eenvoudige regelaar nodig hebben biedt het een uitkomst. Zo koos pioenrozen teler Pieter van Dalfsen voor de HortiMaX-Go! vanwege zijn eenvoud maar ook voor de volledige bediening van de HortiMaX-Go! op afstand, met alle gemakken van dien.



Voor meer informatie:
HortiMax
T: +31(0)15 3620300
F: +31(0)15 3693038
office@hortimax.com
www.hortimax.com
Publicatiedatum: