Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tonny Hooijmans, Oké Trading:

"Midzomerfeesten Scandinavië stimuleren vraag naar paddenstoelen"

Tholen - Na een iets mindere week vorige week is de handel in champignons en overige paddenstoelen deze week weer opgeleefd. "In Scandinavië komen de midzomerfeesten er weer aan en dat zorgt altijd voor extra vraag. Dan kan de verkoop zomaar verdubbelen", vertelt Tonny Hooijmans van Oké Trading uit Velddriel. "Kastanjechampignons en oesterzwammen zijn er momenteel wat teveel in de markt, maar de vraag naar witte champignons loopt goed door."



"Het is tot op heden toch een stabiel jaar geweest. Natuurlijk gaat het wel eens een weekje beter of minder, maar over het algemeen is de champignonmarkt dit jaar redelijk in balans geweest. In de periode na Pasen tot eind september is de vraag altijd wat minder, met name van de exotische paddenstoelen. Maar veel telers passen hun producties daar ook op aan, die liggen dan 10-20% lager", vertelt Tonny.

"Supermarkten plannen in deze tijd weinig acties met champignons, vanwege het overvloedige aanbod zomerproducten, maar de prijs blijft op een normaal niveau. Ook de export naar het Verenigd Koninkrijk blijft bij ons gewoon doorlopen. Weliswaar zijn de prijzen aangepast, maar vraag is er volop. Als het warm wordt, komt er ook altijd weer meer vraag uit de zuidelijke landen Spanje en Portugal die dan zelf niet kunnen produceren. Ik verwacht dat er richting de zomer nog wel minder aanvoer zal zijn en dat de markt in balans blijft", besluit de handelaar.


Voor meer informatie:
OkeTrading BV
Tonny Hooijmans
Koestraat 10
5334 LJ Velddriel
Tel: 085 27 37 984
tonny@oketrading.nl