Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
High-tech teelbedrijven in Singapore telen koude klimaatsgewassen
De overheid in Singapore bevordert op verschillende manieren de tuinbouwproductiviteit in Singapore. Zo werd recent het tuinbouwproductiviteitsfonds uitgebreid en is er aangekondigd dat er grond zal worden gereserveerd voor hightech-tuinbouw. Meerdere telers bekijken daarom nieuwe methoden om producten te telen die voorheen onmogelijk in het klimaat van Singapore geteeld konden worden.
Eén zo'n teeltbedrijf is Sustenir, die hydrocultuurgewassen teelt in een volledig gecontroleerde omgeving. Dit gebeurt met gebruik van technologie zoals LED-licht, airconditioningskanalen en een geautomatiseerd irrigatiesysteem om gewassen te produceren als boerenkool, cherrytomaten en aardbeien.
Mede-oprichter Benjamin Swan vertelt dat het bedrijf technologie gebruikt om alle facetten van de kasteelt te besturen van vochtigheid en temperatuur tot aan de voedingsstoffen in het water. Hierdoor is de groeitijd van de producten tot twee weken teruggebracht - de helft van de tijd die nodig is bij conventionele bedrijven. Ook hebben ze de gewassen aan de klantenvoorkeuren aan kunnen passen. Zo is het gelukt om de van nature vezelrijke en onverteerbare stammen van boerenkool eetbaar te maken.
Da Paolo Group is een restaurantketen die hun boerenkool van het bedrijf koopt en volgens hoofdchef van de groep Andrea Scarpa is het product 'zeer vergelijkbaar' met de tegenhangers overzee.