Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fotoreportage

Wereldwijde interesse voor London Produce Show

Tholen - Vorige week vond de London Produce Show voor de vierde maal plaats. Er was een grotere diversiteit in het aantal standhouders, ze kwamen uit meer verschillende landen dan in de vorige edities. Standhouders en bezoekers uitten hun tevredenheid over de show. Er werden 750 mensen uit de hele wereld verwacht tijdens het evenement.

Jim Prevor: de juiste mensen waren aanwezig

Op dit moment zijn er nog geen definitieve cijfers beschikbaar. Volgens organisator Jim Prevor was de show een record dit jaar en zitten ze steeds in een stijgende lijn. "Nog voor de opening Cocktail Receptie was het aantal geregistreerde mensen al groter dan het totaal aantal bezoekers van vorig jaar!" Hij benadrukt dat hun focus echter niet op kwantiteit ligt. "Het gaat erom dat de juiste mensen aanwezig waren - en op dat level hebben we alle verwachtingen overschreden. Er waren leiders aanwezig, zowel uit het Verenigd Koninkrijk en uit vele andere landen." Jim spreekt enthousiast over de komende events. "In november organiseren we de Amsterdam Produce Show and Conference en in december The New York Produce Show. We kijken er naar uit!"



Seminars
Op 7 juni ging de London Produce Show van start. Op de eerste dag trapte het Food Service Forum het driedaagse evenement af met seminars, discussiepanels en kookdemonstraties. Er was onder andere een presentatie over de manier waarop men in Nederland de groenten- en fruitconsumptie promoot onder kinderen. Ook was er een workshop getiteld 'UK Market Now & After Brexit' die voorafgaand aan de cocktailreceptie gehouden werd. Er kwamen interessante visies over de Brexit aan bod. Deze zullen laten worden gepubliceerd op Freshplaza en AGF. Hier sprak onder andere Hein Deprez van Greenyard. Hij gaf in zijn speech aan dat de telers in het Verenigd Koninkrijk harder moesten werken om meer zelfvoorzienend te worden in de komende jaren. Nu wordt ongeveer een derde van de geconsumeerde AGF-producten in het VK lokaal geteeld. Er zijn volgens hem voldoende kansen om de productie van bepaalde groenten en fruit in het land te laten stijgen.



Brexit
De meningen over de Brexit lopen uiteen. Sommige exporteurs denken dat het allemaal wel mee zal vallen, omdat het VK toch gewoon haar producten nodig heeft. Anderen verwachten meer barrières en hogere kosten voor de export in de toekomst. Er kwamen ook geruchten dat importeurs uit het Verenigd Koninkrijk nu rechtstreeks willen afnemen van de producenten, om op die manier schakels over te slaan en kosten te besparen.


Hoe kids meer AGF laten eten?

Klik hier voor een fotoreportage van de standhouders

Klik hier voor foto's
van de cocktailreceptie

Klik hier voor de foto's
van Nederlandse en Belgische standhouders en bezoekers