Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
29 en 30 juni

Landbouw op het dak van de stad

De wereldbevolking en de steden groeien. Hoe zorgen we voor voldoende voeding en leefbaarheid? En hoe doen we dat op een slimme en duurzame manier? Daarover spreken land- en tuinbouwspecialisten uit heel Europa tijdens een conferentie die de provincies Zuid-Holland en Noord-Holland en de gemeente Westland op 29 en 30 juni organiseren.

Feeding and greening the city
Op het dak van een oud fabriekspand in Den Haag telen de boeren van Urban Farmers groenten en kweken ze vis. Op de etage eronder vindt binnenkort de ERIAFF-conferentie plaats met als thema: 'feeding and greening the city'. Het doel van de conferentie: duurzame oplossingen uitwisselen die Europese land- en tuinbouw heeft voor gezond voedsel en groene steden, met minimaal gebruik van water en energie. Met workshops en bezoeken aan topbedrijven deelt Nederland haar kennis en kunde met haar partners in het ERIAFF-netwerk.

ERIAFF: EU netwerk voor land- en tuinbouw
ERIAFF is een EU-netwerk dat de belangen vertegenwoordigt van Europese regio's die landbouw, bosbouw en de voedselindustrie hoog op de agenda hebben staan. Het doel van ERIAFF is het bevorderen van innovatieve toepassingen in de land- en tuinbouw. Binnen het netwerk werken regio's en experts samen aan het verbeteren en beïnvloeden van het Europese beleid. Op de agenda staat meer financiële en beleidsmatige ruimte voor de Europese tuinbouw. Want de tuinbouw biedt oplossingen voor de maatschappelijke opgaven voor de nabije toekomst: voldoende gezond en veilig voedsel, de energietransitie en de ontwikkeling van een circulaire en biobased economie. De ERIAFF-conferentie vormt hiervoor de aftrap.

De kracht van de tuinbouw: workshops en bezoeken
Welke oplossingen biedt de Europese land- en tuinbouwsector voor de uitdagingen van de toekomst, zoals de groeiende wereldbevolking die steeds meer in steden woont? Hoe voorzien we die van voldoende gezonde voeding? Hoe houden we rekening met de klimaatverandering en hoe gaan we om met de beperkt beschikbare grondstoffen? Tijdens workshops discussiëren Nederlandse en Europese ondernemers, beleidsmedewerkers en onderzoekers over nieuwe concepten en oplossingen voor deze uitdagingen. Zij gaan in op vragen als: hoe kan je efficiënter kweken met behulp van Big Data? Hoe ziet de voedselketen van de toekomst eruit en wordt zeewier een nieuwe voedselbron? Tijdens één van de werkbezoeken komt de eerste Robot ter wereld in actie die bladeren van de tomatenplanten plukt. Ook komt in beeld hoe tuinders de onmisbare CO2 voor de groei van hun planten krijgen via een pijpleiding uit industriële processen. Deze en nog meer voorbeelden van de 'tuinbouw van morgen' zijn volop te zien tijdens de ERIAFF-conferentie 2017.

Aanmelden
Het ERIAFF congres is voor Nederlandse en Europese ondernemers, beleidsmedewerkers, onderzoekers en wetenschappers op het gebied van land- en tuinbouw. Aanmelden en meer informatie via www.eriaff2017.com.
Publicatiedatum: